Persberichten

De Krant regio Wouw 22-11-2023
________________________________________________________________________________________________________________
Uit Zuidwest Update 01-03-2023
https://www.zuidwestupdate.nl/nieuws/roosendaalse-lijst-hoopt-op-nieuwe-editie-van-roosendaals-treffen/
______________________________________________________________________________________________________________
De Krant regio Wouw 21-09-2022

Zingen geeft energie en maakt je blij

Nieuwe leden zijn welkom bij ‘Wouw Vocaal’.

Dameskoor ‘Wouw Vocaal’ heeft dit jaar bepaald géén rustige zomervakantieperiode achter de rug. Na de stilstand door het coronavirus kon het koor in februari 2022 eindelijk weer beginnen met repeteren en konden de leden hun stemmen weer ‘losgooien’.

Normaal gesproken valt de vakantie van het dameskoor ongeveer gelijk met de schoolvakanties, maar dit jaar kreeg het koor uitnodigingen om te komen zingen op de Floriade in Almere (2-8), op de braderie in Fijnaart (27-8) en bij de Meeshoeve in Oud Gastel (11-9). Aangezien alle leden het fijn vinden om anderen mee te laten genieten van mooie, gezellige liedjes, konden ze geen nee zeggen op deze uitnodigingen en gingen ze ook in de zomervakantie aan de slag. Soms met wat minder leden, maar dan zongen de overige leden met extra energie.

Het dameskoor bestaat sinds 2003 en heeft niet alleen leden uit Wouw, maar ook uit Roosendaal en andere plaatsen in de regio. Er wordt meerstemmig gezongen en de meeste nummers zijn Engelstalige ‘evergreens’, maar ook mooie Nederlandstalige nummers als ‘Leun op mij’ en ‘Als de zon schijnt’ staan op het repertoire. De meeste nummers die gezongen worden staan op papier mét notenschrift, maar het kunnen lezen van noten is absoluut niet noodzakelijk. We horen vaak dat mensen van zichzelf zeggen dat ze niet kunnen zingen, maar zingen in een koor is heel anders dan solo zingen. Vind je zingen leuk en lijkt het je wat om dat in een koor gezamenlijk te doen, kom dan eens kijken / luisteren / meedoen op een van de repetities op een woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur bij zaal Schutterij van Donkenhof, Roosendaalseweg 61 in Wouw. Ná de zomervakantie, op 21 september, beginnen de repetities weer en zijn nieuwe leden van harte en vrijblijvend welkom. Meer informatie is te vinden op de website www.wouwvocaal.nl

______________________________________________________________________________________________________________________________
BNdeStem Goed Nieuws 13-9-2022
____________________________________________________________________________________________________________________________
Halderbergse Bode 7-9-2022
____________________________________________________________________________________________________________________________
BNdeStem Moerdijk 23-8-2022

Veertigste editie Fendertse week: ‘De mensen hebben er zin in’

FIJNAART – Op het evenemententerrein aan de Kadedijk in Fijnaart is het een drukte van belang. En zo hoort het ook bij de veertigste editie van de Fendertse week. Voorzitter Wilco van den Boogaard van de Evenementenstichting Fijnaart (ESF): ,,Eindelijk kan het weer.”

Fijnaart Lokaal 23-8-2022
_________________________________________________________________________________________________________________________
Nieuws op website van LOVOK 02-08-2022

Ook koor Wouw Vocaal was op de Floriade

Op dinsdag 2 augustus hebben wij tijdens het lunchconcert van de Floriade een optreden mogen verzorgen.  Het publiek heeft zichtbaar genoten van ons zeer gevarieerde repertoire. De techniek was prima verzorgd, evenals de lunch. De leden van ons koor met genodigden hebben een gezellige dag gehad . Tevreden zijn we met de bus om 18.30 uur weer naar huis gereden.

______________________________________________________________________________________________________________________________BN de Stem 29-04-2022

______________________________________________________________________________________________________________________________
BN de Stem 25-4-2022
______________________________________________________________________________________________________________________________
BN de Stem 19-06-2021

De verloren zoon van Wouw is terug

COLUMN De voltallige redactie Roosendaal van BN DeStem Roosendaal kreeg deze week een appje van Eric de Regt, gemeenteraadslid van de VLP. Uit Wouw. De gemeenteraad vergaderde donderdag in Wouw. ‘Het voelt een beetje als thuiskomen’, tikt Eric. ‘De laatste keer in Wouw was in 1996, 25 jaar geleden, toen nog in de gemeente Wouw.’ Eindelijk! Eric is terug in Wouw. Dat heeft het geraniumdorp geweten!

______________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 11-09-2019

Meeshoeve

OUD GASTEL – Bekijk deze zondag het authentieke interieur van het woonhuis, het oude gereedschap, de koets, het Mezenhof en natuurlijk ook de bloemenpracht in de vlindertuin van de Meeshoeve. Met optredens van het jeugdorkest van de Oudenbossche Harmonie en Wouw Vocaal. Fotogroep West Brabant heeft een expositie buiten. Kom langs van 13.00 tot 17.00 uur, aan Strijpdreef 6 te Oud Gastel.

______________________________________________________________________________

De Krant regio Wouw 13-06-2019

NIEUWE LEDEN ‘WOUW VOCAAL’

“Muziek geeft een beter leven” (prof. dr. Erik Scherder)

Het koor ‘Wouw Vocaal’ bestaat sinds 2003, eerst onder de naam ‘Spek en Bonen’. Vorig jaar april is, na het zeer geslaagde ‘jubileumconcert’, de naam veranderd van ‘Spek en Bonen’ in ‘Wouw Vocaal’. De leden komen niet alleen uit Wouw, maar ook uit verschillende plaatsen in de omgeving. Helaas waren er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 werd dan ook besloten alleen als dameskoor verder te gaan.

Voor alle leden is het belangrijk om plezier te hebben in het samen zingen van allerlei mooie en gezellige liedjes in diverse talen en meerstemmig. Zo zingen ze o.a. liedjes van Abba, the Beatles, the Carpenters en liedjes uit musicals/films zoals ‘the Lion King’, ‘Mamma Mia’ en ‘Grease’. Ook is er een mooi Kerstrepertoire met oude traditionele én meer recente kerstliedjes. Er wordt gezongen met piano of muziekbanden, onder de deskundige leiding van dirigent Flavio van muziekschool Flavio Pavone uit Oud Gastel. Buiten de lessen in de muziekschool, dirigeert hij verschillende koren in Noord-Brabant en Zeeland.

Bij nieuwe nummers wordt bladmuziek gebruikt. Dit is een goede hulp bij het instuderen van de verschillende partijen.

Bladmuziek kunnen lezen is géén vereiste om lid te kunnen worden. Geïnteresseerden mogen ongeveer 3 of 4 maal ‘op proef’ meezingen, alvorens zij én de dirigent én het bestuur besluiten of ze wel of niet lid willen/kunnen worden. Per jaar treedt het koor ongeveer 10 à 15 maal op en alle leden proberen daar zo veel mogelijk bij te zijn.

Behalve deze optredens, werken ze regelmatig toe naar een eigen concert met een bepaald thema. Naast koordiscipline is gezelligheid een heel belangrijk punt. Na de repetitie is het, voor de liefhebbers, mogelijk om gezellig na te praten onder het genot van een drankje. Momenteel bestaat het koor uit 30 leden, in alle stemgroepen (sopraan – mezzosopraan – alt) zijn nieuwe leden welkom. Je bent altijd welkom op onze wekelijkse repetitieavond op woensdag vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in zaal Schutterij van café ‘Donkenhof’, Roosendaalsestraat 61 in Wouw.
Kijk ook even op de website www.wouwvocaal.nl, ook om te zien of een repetitie eventueel vervalt of verzet is. Wanneer je meer informatie wilt, kun je via de mail wouwvocaal@gmail.com contact opnemen met het bestuur.

____________________________________________________________________________________________

de Gazet Roosendaal 05-06-2019

Open repetitieavond van het koor wouw vocaal

Geïnteresseerden mogen ongeveer drie of vier maal 'op proef' meezingen, alvorens zij én de dirigent én het bestuur besluiten of ze wel of niet lid willen/kunnen worden.

Geïnteresseerden mogen ongeveer drie of vier maal ‘op proef’ meezingen, alvorens zij én de dirigent én het bestuur besluiten of ze wel of niet lid willen/kunnen worden. (Foto: )

Het koor ‘Wouw Vocaal’ bestaat sinds 2003, eerst onder de naam ‘Spek en Bonen’. Vorig jaar april is, na het zeer geslaagde ‘jubileumconcert’, de naam veranderd van ‘Spek en Bonen’ in ‘Wouw Vocaal’. De leden komen niet alleen uit Wouw, maar ook uit verschillende plaatsen in de omgeving.

Wouw – Helaas waren er te weinig mannen- of basstemmen en in 2014 werd dan ook besloten alleen als dameskoor verder te gaan. Ze zingen onder andere liedjes van Abba, the Beatles, the Carpenters en liedjes uit mucicals/films zoals ’the Lion King’, ‘Mamma Mia’ en ‘Grease’. Ook is er een mooi Kerstrepertoire met oude traditionele én meer recente kerstliedjes. Er wordt gezongen met piano of muziekbanden, onder de deskundige leiding van dirigent Flavio van muziekschool Flavio Pavone uit Oud Gastel.

Buiten de lessen in de muziekschool, dirigeert hij verschillende koren in Noord-Brabant en Zeeland. Bij nieuwe nummers wordt bladmuziek gebruikt. Dit is een goede hulp bij het instuderen van de verschillende partijen. Bladmuziek kunnen lezen is géén vereiste om lid te kunnen worden. Geïnteresseerden mogen ongeveer drie of vier maal ‘op proef’ meezingen, alvorens zij én de dirigent én het bestuur besluiten of ze wel of niet lid willen/kunnen worden.

Per jaar treedt het koor ongeveer tien à vijftien maal op en alle leden proberen daar zo veel mogelijk bij te zijn. Naast koordiscipline is gezelligheid een heel belangrijk punt. Na de repetitie is het, voor de liefhebbers, mogelijk om gezellig na te praten onder het genot van een drankje.

Momenteel bestaat het koor uit 30 leden, in alle stemgroepen (sopraan – mezzosopraan – alt) zijn nieuwe leden welkom. Dat is dan ook de reden dat op woensdag 12 juni een open repetitieavond gehouden wordt. Bij interesse ben je welkom op deze avond vanaf 19.30 uur.

Je bent natuurlijk ook altijd welkom op onze wekelijkse repetitieavond op woensdag vanaf 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) in zaal Schutterij van café ‘Donkenhof’, Roosendaalsestraat 61 in Wouw. Meer info via de website of wouwvocaal@gmail.com.

____________________________________________________________________________________________

Rucphense Bode 29-05-2019

___________________________________________________________________________________________

Roosendaalse Bode blz 26 d.d. 29-05-2019

Roosendaalse Bode blz. 28 d.d. 29-05-2019

___________________________________________________________________________________________

Roosendaalopinternet.nl 22-05-2019

Wouw Vocaal houdt open repetitieavond (12 juni)

Het uit dertig leden bestaande dameskoor ‘Wouw Vocaal’ zoekt nieuwe leden en houdt daarom op woensdagavond 12 juni een open repetitieavond in de Schutterij-zaal van café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw. Belangstellenden kunnen deze avond komen kijken, komen luisteren of komen meezingen.

Het koor heeft inmiddels een aardig verleden. Het bestaat al sinds 2003, aanvankelijk onder de naam ‘Spek en Bonen’. Vorig jaar werd na een zeer geslaagd ‘jubileumconcert’ de naam veranderd in ‘Wouw Vocaal’. Eerder, in 2014, werd al besloten om vanaf dat tijdstip door te gaan als dameskoor, omdat er te weinig mannen- cq basstemmen waren. ‘Wouw Vocaal’ wil overigens niet zeggen dat er alleen leden uit Wouw zijn. Ook uit verschillende plaatsen in de omgeving komen koorleden.

Plezier hebben
‘Plezier hebben in het samen zingen van allerlei mooie en gezellige liedjes in diverse talen en meertalig’ is het uitgangspunt van de leden. Het repertoire bevat onder andere nummers van Abba, The Beatles, The Carpenters en liedjes uit musicals en films, zoals uit The Lion King, Mamma Mia en Grease. Ook is er een kerstrepertoire met oude traditionele én meer recente kerstliedjes.

Piano
Er wordt gezongen met pianobegeleiding of met muziekbanden. Dat gebeurt onder leiding van dirigent Flavio van muziekschool Flavio Pavone uit Oud Gastel. Die dirigeert – naast het werk in de muziekschool – verscheidene koren in Brabant en Zeeland.

Bladmuziek
Bij nieuwe nummers wordt bladmuziek gebruikt, dat is een goede hulp bij het instuderen van de verschillende partijen. ‘Maar bladmuziek kunnen lezen is géén vereiste om lid te kunnen worden’, aldus het bestuur. Geïnteresseerden mogen 3 of 4 maal ‘op proef’ meezingen, daarna beslissen ze zelf én de dirigent én het bestuur of ze lid willen/kunnen worden.

Concerten
Per jaar treedt het koor zo’n 10 tot 15 keer op en daarnaast wordt regelmatig naar een eigen concert met een bepaald thema toegewerkt.

Naast ‘koordiscipline’ is gezelligheid een heel belangrijk punt. Na de woensdagavondrepetitie is er gelegenheid om onder het genot van een drankje gezellig na te praten.

Altijd welkom

Behalve op de open repetitieavond van 12 juni zijn geïnteresseerden ook op andere repetitieavonden welkom. Die beginnen om 20:00 uur, met inloop vanaf 19:30 uur.
Meer info, bijvoorbeeld over eventuele wijzigingen van repetities en hoe men in contact kan komen met het bestuur, is te vinden op de website van het koor.

___________________________________________________________________________________________

4681.nl/pages/topics/kleine-vos-kerstfeest.php 16-12-2018

Kleine Vos Kerstfeest

kleine_vos_kerst2018_02.jpgkleine_vos_kerst2018_03.jpgkleine_vos_kerst2018_08.jpgkleine_vos_kerst2018_09.jpgkleine_vos_kerst2018_10.jpgkleine_vos_kerst2018_12.jpg

Ruim 60 gasten van de Kleine Vos konden zaterdagmiddag genieten van het optreden van het koor Wouw Vocaal tijdens de kerstviering in de Vossenburcht. Het was een vol programma want na het koor was er nog een kwis met 30 algemene vragen, en als afsluiting een maaltijd in buffetvorm. Het koor wisselde de zangstukken af in meerdere talen, wat een keur aan verschillende kerst en sfeerliedjes gaf, daarnaast werden ook nog enkele mooie kerstgedachten voorgedragen.

Op deze middag werd ook even stilgestaan bij het feit de Stichting de Kleine Vos inmiddels vijf jaar bestaat en activiteiten organiseert voor ouderen van 55 plus uit Nieuw-Vossemeer en de Heen, zonder lidmaatschap of  contributie. Men mag vrijblijvend per activiteit voor deelname kiezen, mits U zich van te voren aangemeld. In de zomer van 2019 wordt nog een keer stilgestaan bij dit jubileum met een speciale activiteit.

____________________________________________________________________________________________

de Gazet 05-09-2018

Vrijwilligers Broedplaats Langdonk organiseren braderie 15 sept.

Roosendaal- In en rondom winkelcentrum Lindenburg in de wijk Langdonk te Roosendaal zal er op zaterdag 15 september een braderie worden gehouden. Van 10.45u tot 16.00u. De organisatie is in handen van de vrijwilligers van De Broedplaats in samenwerking met de winkeliers.

Broedplaats Langdonk staat voor het bevorderen van de leefbaarheid in de wijk. Diverse instellingen en bewonersgroepen maken gebruik van deze mooie ontmoetingsplek in de wijk. Een groep vrijwilligers is dagelijks actief om deze locatie als centrum van de wijk te laten zijn. Voor de eerste keer zullen zij een dergelijk festijn organiseren: een braderie voor en door bewoners.
Er is een erg leuk programma in de maak. Niet alleen de winkeliers van het winkelcentrum zullen eraan deelnemen met onder andere proeverijen van de kaasshop, slagerij, drankzaak en vishandel. Ook wijkbewoners die er hun hobby laten zien, kinderen die deelnemen aan de vrijmarkt, diverse instellingen tonen waar ze mee bezig zijn. Een drietal zangkoren ( ´t Craeyenest, Kreekrakkers, Wouw Vocaal) treedt op, een clown vertoont zijn kunsten, er is een creatieve workshop, een autodealer houdt er een prijsvraag. Er is ook een groot luchtkussen aanwezig en een treintje rijdt ’s middags door de wijk om bewoners te halen en te brengen. Ook zijn er enkele kleinere bedrijven aanwezig met materialen die je normaliter niet aantreft in het winkelcentrum. Kortom, het belooft een mooi spektakel te worden.
De Broedplaats roept nog meer bewoners op, jong en oud, om mee te doen door bijvoorbeeld hun hobby te laten zien. Ook kleinhandel is welkom. Hiervoor krijgen ze een marktkraam aangeboden. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de Broedplaats, Lindenburg 82, of een e-mail sturen naar broedplaatslangdonk@gmail.com

____________________________________________________________________________________________

de Krant regio Wouw 24-05-2018

Meezingkoor Spek en Bonen is omgedoopt tot Wouw Vocaal

Het jubileumconcert van meezingkoor Spek en Bonen dat 14 april jl. plaatsvond, was een groot succes. Er waren ongeveer 150 bezoekers, dus samen met de leden van het koor, ‘de Vogelmuzikanten’, en ‘Saint Germain’ was zaal Donkenhof aardig gevuld. Het vernieuwde repertoire werd warm onthaald door het luisterende publiek. Als kers op de taart werd die avond ook de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Historie
In 2003 werd, na een oproep in diverse streekkranten, het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook geen muzikanten, een van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 is de officiële vereniging Spek en Bonen opgericht en vond de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door cd’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Nieuwe aanpak
De nieuwe aanpak door Flavio tilt het koor naar een hoger level. Helaas zijn er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 wordt besloten alleen als dameskoor verder te gaan. De mannen gaan op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen. Het repertoire van oudhollandse meezingers wordt uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Het koor gaat in Scheveningen zelfs naar The Lion King kijken. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is.

Jubileum
Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam Wouw Vocaal gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires, zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.

Nieuwe leden gezocht
Natuurlijk zijn ze altijd op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Dus zing je graag? kom kijken/luisteren/meedoen bij een van de repetities op woensdagavond 20.00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 te Wouw. Of neem een kijkje op de website https://wouwvocaal.nl.

__________________________________________________________________________________________

BN de Stem Goed Nieuws 08-05-2018

___________________________________________________________________________________________

de Bode editie Roosendaal 06-05-2018

Meezingkoor Spek en Bonen is omgedoopt tot Wouw Vocaal

Jubileumconcert. Ron de Vries

WOUW – Vijftienjarig jubileum Spek en Bonen is gevierd met jubileumconcert en een nieuwe naam.

Het jubileumconcert van meezingkoor Spek en Bonen dat 14 april plaatsvond, was een groot succes. Er waren ongeveer 150 bezoekers dus samen met de leden van het koor, ‘de Vogelmuzikanten’ en ‘Saint Germain’ was zaal Donkenhof aardig gevuld. Het vernieuwde repertoire werd warm onthaald door het luisterende publiek. Als kers op de taart werd die avond ook de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Historie
In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook geen muzikanten, één van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 is de officiële vereniging Spek en Bonen opgericht en vindt de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Nieuwe aanpak
De nieuwe aanpak door Flavio tilt het koor naar een hoger level. Helaas zijn er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 wordt besloten alleen als dameskoor verder te gaan. De mannen gaan op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen. Het repertoire van oudhollandse meezingers wordt uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Het koor gaat in Scheveningen zelfs naar The Lion King kijken. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is.

Jubileum
Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam Wouw Vocaal gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.

Nieuwe leden gezocht
Natuurlijk zijn ze altijd op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Dus zing je graag? kom kijken/luisteren/meedoen bij één van de repetities op woensdagavond 20.00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 te Wouw. Of neem een kijkje op de website https://wouwvocaal.nl                                        ____________________________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 09-05-2018 (internet 04-05-2018)

Als kers op de taart werd tijdens het concert op 14 april de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt. Als kers op de taart werd tijdens het concert op 14 april de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Meezingkoor Spek en Bonen omgedoopt tot Wouw Vocaal

Het jubileumconcert van meezingkoor Spek en Bonen dat 14 april plaatsvond, was een groot succes. Er waren ongeveer 150 bezoekers dus samen met de leden van het koor, ‘de Vogelmuzikanten’ en ‘Saint Germain’ was zaal Donkenhof aardig gevuld. Het vernieuwde repertoire werd warm onthaald door het luisterende publiek. Als kers op de taart werd die avond ook de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Historie

In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook geen muzikanten, één van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 is de officiële vereniging Spek en Bonen opgericht en vindt de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Nieuwe aanpak

De nieuwe aanpak door Flavio tilt het koor naar een hoger level. Helaas zijn er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 wordt besloten alleen als dameskoor verder te gaan. De mannen gaan op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen. Het repertoire van oudhollandse meezingers wordt uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Het koor gaat in Scheveningen zelfs naar The Lion King kijken. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is.

Jubileum

Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam Wouw Vocaal gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.

Nieuwe leden gezocht

Natuurlijk zijn ze altijd op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Dus zing je graag? kom kijken/luisteren/meedoen bij één van de repetities op woensdagavond 20.00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 te Wouw. Of neem een kijkje op de website

____________________________________________________________________________________________

Zuidwesttv.nl 02-05-2018

Spek en Bonen omgedoopt tot Wouw Vocaal

Het meezingkoor ‘Spek en Bonen’ uit Wouw heeft hun naam veranderd in ‘Wouw Vocaal’. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is. Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Hun jubileumconcert, wat op 14 april plaats vond was een groot succes en trok ruim 150 bezoekers. Ze zijn nog altijd opzoek naar nieuwe leden. Dus zing je graag? Kom dan kijken/luisteren/meedoen bij één van de repetities op woensdagavond vanaf 20:00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw.

___________________________________________________________________________________________

Roosendaalopinternet.nl 01-05-2018

Meezingkoor Spek en Bonen heet voortaan Wouw Vocaal

Het meezingkoor Spek en Bonen uit Wouw heet voortaan ‘Wouw Vocaal’. Die naam past beter bij het repertoir dat het koor momenteel zingt.

In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook waren er geen muzikanten om het koor te begeleiden. Eén van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 werd de vereniging Spek en Bonen officieel opgericht en vond de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Dameskoor

De nieuwe aanpak door Flavio tilde het koor naar een hoger level. Helaas waren er te weinig mannen (bas)stemmen en in 2014 werd besloten als dameskoor verder te gaan. De mannen gingen op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen… Het repertoire van oudhollandse meezingers werd uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Steeds vaker werd duidelijk dat de naam Spek en Bonen niet meer passend was.

Naamlied
Het vijftienjarig jubileum werd deze maand aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam ‘Wouw Vocaal’ gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald, wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.

Nieuwe stemmen
Het koor is doorlopend op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Wie graag zingt, is welkom ook te komen kijken en luisteren bij één van de repetities op de woensdagavond vanaf 20.00 uur in zaal Schutterij van café Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in. Informatie is ook op de website te vinden.

___________________________________________________________________________________________

Roosendaal.Nieuws.nl 01-05-2018

Meezingkoor Spek en Bonen is omgedoopt tot Wouw Vocaal

Het jubileumconcert van meezingkoor Spek en Bonen dat 14 april jl. plaatsvond, was een groot succes. Er waren ongeveer 150 bezoekers dus samen met de leden van het koor, ‘de Vogelmuzikanten’ en ‘Saint Germain’ was zaal Donkenhof aardig gevuld.

Het vernieuwde repertoire werd warm onthaald door het luisterende publiek. Als kers op de taart werd die avond ook de nieuwe naam met bijbehorend logo bekendgemaakt.

Historie

In 2003 werd na een oproep in diverse streekkranten het meezingkoor Spek en Bonen opgericht. Er was nog geen dirigent en ook geen muzikanten, één van de leden speelde accordeon en zo werd er wat meegezongen. In 2005 is de officiële vereniging Spek en Bonen opgericht en vindt de eerste officiële ledenvergadering plaats. In 2008 werd besloten om de begeleiding door muzikanten te stoppen en te vervangen door CD’s en later muziekbanden. Ook kwam er een professionele dirigent in de persoon van Flavio Pavone.

Nieuwe aanpak

De nieuwe aanpak door Flavio tilt het koor naar een hoger level. Helaas zijn er te weinig mannen- c.q. basstemmen en in 2014 wordt besloten alleen als dameskoor verder te gaan. De mannen gaan op een wachtlijst tot er voldoende zijn om weer mee te doen. Het repertoire van oudhollandse meezingers wordt uitgebreid met buitenlandse liedjes zoals bijvoorbeeld uit musicals The Lion King, Grease en Mama Mia. Het koor gaat in Scheveningen zelfs naar The Lion King kijken. Steeds vaker krijgen ze te horen dat de naam Spek en Bonen niet meer passend is.

Vijftienjarig jubileum

Het vijftienjarig jubileum wordt aangegrepen om op zoek te gaan naar een nieuwe naam. Alle leden hebben voorstellen ingediend en daarna is met het hoogst aantal stemmen de nieuwe naam Wouw Vocaal gekozen. Er werd een naamlied geschreven dat op het jubileumconcert voor het eerst werd gezongen. Met kleine accessoires zoals bijvoorbeeld jungle-shawls weten de koorleden zich steeds mooi te presenteren en daar zijn ze maar wat trots op. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne is dit jaar een bedrag binnengehaald wat natuurlijk een mooi jubileumgeschenk was.


Nieuwe leden gezocht

Natuurlijk zijn ze altijd op zoek naar nieuwe stemmen om het koor te versterken. Dus zing je graag? Kom kijken/luisteren/meedoen bij één van de repetities op woensdagavond 20.00 uur in zaal Schutterij
van café Donkenhof, Roosendaalsestraat 61 te Wouw. Of neem een kijkje op de website.

____________________________________________________________________________________________

Gazet van Roosendaal 11-04-2018 (Agenda)

Jubileumconcert Spek en Bonen

zaterdag 14 april 19:30 uur 

Koor Spek en Bonen bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er een concert gegeven met afterparty. Het thema van dit concert is musical en filmmuziek. Met medewerking van blaaskapel “de Vogelmuzikanten” en saxofoonensemble ‘Saint Germain”. Dit alles onder leiding van Flavio Pavone. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Entree 10 euro inclusief koffie of thee. Voorverkoop van de toegangskaartjes bij VVV, Wouw Donkenhof of via spekenbonen@kpnmail.nl.

___________________________________________________________________________

Roosendaalse Bode 08-04-2018

“Na 15 jaar krijgen we op 14 april een nieuwe naam”

Spek en Bonen brengt jubileumuitvoering

Wat wordt de nieuwe naam van Spek en Bonen?        ARCHIEF SPEK EN BONEN

Wat wordt de nieuwe naam van Spek en Bonen? ARCHIEF SPEK EN BONEN (Foto: )

WOUW – Al vijftien jaar zingen de leden van Spek en Bonen het hoogste lied. Dit wordt gevierd met een jubileumoptreden op zaterdagavond 14 april in zaal Donkenhof te Wouw. Het thema van de avond is film en musical. Er zijn gastoptredens van Blaaskapel de Vogelmuzikanten uit Oud Gastel en het Saxofoonensemble Saint Germain. Die avond wordt ook de nieuwe naam van het koor bekend gemaakt.

DOOR ELLES JANSEN

Naamswijziging
Door de leden van het koor maar veelal ook door het publiek werd steeds vaker aangegeven dat Spek en Bonen niet meer passend was. De leden hebben namen verzonnen, hiervan zijn er vijf geselecteerd door het bestuur en daarna is er gestemd. “De nieuwe naam is nog geheim maar achter de schermen is al veel in gang gezet”, vertelt Els. “We zijn bij de notaris geweest, naar de Kamer van Koophandel en de bank. Er is een nieuw logo ontworpen en er is een banner gemaakt.” Dit alles kost veel geld en het koor moet het zelf bekostigen. “We hebben niet veel sponsoren maar zijn aangesloten bij sponsorkliks.nl. Alle kleine beetjes helpen.”

Jubileumoptreden
Het programma voor het jubileumoptreden is veelbelovend. Het eerste deel van de uitvoering bevat een aantal liedjes uit musical The Lion King. Daarna komen de Vogelmuzikanten en Saint Germain op het podium. Na de pauze is er een medley uit de musical Mama Mia van Abba en uit Grease. Ook Gabriëlla’s Song uit de film “As it was in Heaven” staat op het programma. “En het nieuwe naamlied natuurlijk”, lacht Els. “Dat hebben we zelf geschreven en Flavio heeft de muziek erbij aangepast.” Flavio heeft een eigen muziekschool in Oud Gastel en is o.a. dirigent bij nog drie andere koren. “Sinds hij onze dirigent is, zingen we ook meerstemmig”, vertelt Els.

Repertoire
Het koor bestaat uit 32 dames, de oudste is 76 jaar en de jongste 37. Vijf leden zijn al vanaf de oprichting bij het koor en zingen nog vrolijk mee. “We treden zo’n 12 – 18 keer per jaar op”, vertelt Els. “In de kerstperiode is het altijd erg druk.” Ook het korenfestival in Middelburg (dit jaar op 2 en 3 juni) is altijd een grote happening. Spek en Bonen heeft een zeer gevarieerd aanbod en zingen ook in verzorgingshuizen en instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. “We gaan wel mee met de tijd want de opa’s en oma’s in de verzorgingshuizen houden ook van de Beatles”, lacht Els. Het koor kan nog steeds nieuwe leden gebruiken, graag ook jonge mensen. En voor mannen is een wachtlijst, zodra er voldoende zijn kunnen ze aansluiten.

De jubileumvoorstelling is op zaterdag 14 april, zaal Donkenhof Wouw. De zaal is om 19.30 uur open, aanvang optreden is om 20.00 uur. Kaarten kosten 10,00 euro en zijn verkrijgbaar via de VVV, zaal Donkenhof of via e-mail spekenbonen@kpnmail.nl

___________________________________________________________________________

Roosendaal op internet 03-04-2018

Jubileumconcert van het koor Spek en Bonen in Wouw (14 april)

In zaal Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw is zaterdagavond 14 april het jubileumconcert van het koor ‘Spek en Bonen’. Daarmee wordt het vijftienjarig bestaan gevierd. Na afloop is er een afterparty. Ook wordt deze avond de nieuwe naam van het koor bekend gemaakt.

Medewerking aan de avond verleent blaaskapel ‘de Vogelmuzikanten’ en saxofoonensemble ‘Saint Germain’, alles onder leiding van Flavio Pavone. Het thema is musival- en filmmuziek. Aanvang 20:00 uur. Kaarten kosten tien euro, inclusief koffie of thee. Voorverkoop via de VVV Wouw, Donkenhof en via spekenbonen@kpnmail.nl

‘Wij zijn een gezellig koor uit Wouw/Roosendaal dat Nederlandse, Engelse, Duitse, Italiaanse etc. liedjes zingt onder leiding van dirigent Flavio Pavone. Het repertoire bestaat niet meer uit alleen ‘meezingnummers’, maar vooral uit mooie en leuke liedjes die meerstemmig worden gezongen’, laat het koor op zijn website weten. ‘Zo zingen we onder andere liedjes van Abba, the Beatles, the Carpenters en liedjes uit films en musicals zoals ‘The Lion King’, zo laat het koor op zijn website weten. Ook heeft het koor een mooi kerstrepertoire, met traditionele én nieuwe kerstliedjes.

Wie het koor zou willen versterken, kan vrijblijvend een keer komen kijken, luisteren en meedoen op een repetitie. Die zijn iedere woensdag van 20.00 – 22.00 uur in eetcafé ‘In den Veehandel’ aan de Markt 30 in Wouw.

___________________________________________________________________________

De Krant regio Wouw 15-03-2018

Jubileumconcert Koor Spek en Bonen in verband met 15 jarig bestaan

Koor Spek en Bonen bestaat 15 jaar!

Ter gelegenheid van dit jubileum  wordt er een concert gegeven  met afterparty op zaterdag 14 april  in Zaal Donkenhof, Roosendaalsestraat 61, Wouw. Het thema van dit concert is musical- en filmmuziek. Met medewerking van blaaskapel “de Vogelmuzikanten” en saxofoonensemble “Saint Germain”. Dit alles onder leiding van Flavio Pavone.

“Op deze avond wordt ook onze nieuwe naam bekend gemaakt!”

De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur.

Entree €10,00 inclusief koffie of thee.

Voorverkoop van de toegangskaartjes bij VVV- Wouw Donkenhof –Wouw of via e-mail.

Wij zien u graag op 14 april.

__________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 11-03-2018

Koor Spek en Bonen 15 jaar

Koor Spek en Bonen bestaat 15 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum wordt er een concert gegeven met afterparty op zaterdag 14 april in Zaal Donkenhof in Wouw. Het thema van dit concert is musical en filmmuziek.

Met medewerking van blaaskapel “de Vogelmuzikanten” en saxofoonensemble ‘Saint Germain”. Dit alles onder leiding van Flavio Pavone. De zaal gaat open om 19.30 uur en het concert begint om 20.00 uur. Entree 10 euro inclusief koffie of thee. Voorverkoop van de toegangskaartjes bij VVV, Wouw Donkenhof of via spekenbonen@kpnmail.nl.

___________________________________________________________________________

Roosendaalse Bode 04-03-2018

Jubileumconcert Spek en Bonen

WOUW – Het koor ‘Spek en Bonen’ uit Wouw bestaat dit jaar precies vijftien jaar en is in die tijd uitgegroeid van een ‘meezingkoor’ tot een volwaardig meerstemmig dameskoor. Het uit vrouwen tussen de 30 en 70 jaar bestaande gezelschap wil dit vieren met een gastoptreden van blaaskapel de Vogelmuzikanten uit Oud Gastel tijdens het jubileumconcert dat plaatsvindt op zaterdag 14 april 2018 vanaf 20.00 uur in Zaal Donkenhof aan de Roosendaalsestraat 61 in Wouw. Surf voor meer informatie naar www.koorspekenbonen.nl [l]

__________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 18-12-2017

Geslaagde middag voor ouderen in De Bergspil

Wijkcentrum De Bergspil in Roosendaal was donderdag 14 december het toneel voor ouderen uit de wijk Tolberg. Op het programma stond onder meer een feestelijke kerstlunch, workshops en een optreden.

De grote zaal van de Bergspil was voor deze gelegenheid feestelijk aangekleed, geheel in kerststijl en om 11.30 uur stonden de tafels mooi gedekt te wachten op de ouderen die zich voor deze middag hadden aangemeld.

Hoewel de inloop eigenlijk pas om 11.30 uur was, meldde de eerste deelnemer zich al om 11.15 uur. De ouderen konden zich melden bij Theo en werden verder ontvangen door initiatiefnemer en coördinator Wilfred van Vugt, de kerstman, enkele vrijwilligers en de wijkzusters Trude en Manon.

Na de ontvangst werden alle deelnemers tegen 12.00 uur begeleid naar hun plekje aan een van de tafels. En na een kort welkomstwoord onder het motto ‘samen zijn’ konden de ouderen gaan genieten van een heerlijk soepje, luxe belegde broodjes en diverse feestelijke hapjes. Deze kerstlunch werd verzorgd door Diana en haar keukenbrigade.

Na de lunch trad in een andere ruimte het koor ‘Spek en Bonen’ op en werd de zaal gereed gemaakt voor de workshops. Hoewel het in het begin even wennen was, gingen de meeste ouderen al snel vol goede moed aan de slag en ontstonden uiteindelijk de mooiste stukjes, creaties en schilderwerken.

Na een korte pauze met heerlijke vruchtenbowl en een drankje werd er van plaats gewisseld en konden de deelnemers aan de slag met een andere workshop. Sommige ouderen waren zelf verbaasd wat ze voor moois gemaakt hadden en kregen van diverse kanten complimentjes.

De middag werd afgesloten met een glaasje glühwein als toast en de oliebollenbakker van de oliebollenkraam in het winkelcentrum kwam alle aanwezigen nog hoogstpersoonlijk trakteren op een overheerlijke, nog warme, oliebol. Die waren dan ook zó op en zo gingen alle deelnemers met volle buik, een voldaan gevoel, enthousiast èn met de mooiste creaties aan het einde van de middag weer huiswaarts.

___________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 15-11-2017

Een fijne kerstmiddag in De Bergspil

Om goed in de kerstsfeer te komen kunnen ouderen uit de wijk Tolberg op 14 december terecht in wijkcentrum De Bergspil. Naast een heerlijke kerstlunch staat ook divers vermaak op de planning.
ROOSENDAAL – Wilfred van Vugt is dit jaar vrijwillig voor De Bergspil aan de slag gegaan als coördinator en promotor. Na ruimschootse ervaring in de dienstverlening ging hij met vroeg pensioen en heeft hij met teugen van die vrijheid genoten. “Maar op een gegeven moment gaat het toch kriebelen”, lacht hij. “Het begon als een paar uurtjes per week, maar inmiddels werk ik er eigenlijk de hele week door aan.” Niet alleen promotie maken voor de diverse evenementen in het wijkcentrum, maar ook het plannen van leuke thema’s de hele week door aan.” Niet alleen promotie maken voor de diverse evenementen in het wijkcentrum, maar ook het plannen van leuke thema’s is aan hem besteed.

Het probleem dat hij constateerde toen hij aan de slag ging bij De Bergspil, zo zegt hij zelf, is dat het wijkcentrum niet zo zichtbaar is voor alle doelgroepen. “De jeugd heeft wel andere plekken om heen te gaan, maar de uitdaging is om ook volwassenen te prikkelen voor een bezoekje. Tolberg is een wijk met veel tweeverdieners en die hebben vaak geen tijd om langs te komen.” Wilfred heeft daarom gedurende het jaar diverse evenementen en workshops georganiseerd om allerlei leeftijden aan te trekken. Maar natuurlijk weten ook ouderen de weg nog te vinden, met onder andere een sjoel- en breiclub en de maandelijkse bingo.

De kerstmiddag van 14 december is echter bedoeld voor ouderen die rondom de feestdagen misschien niet zo veel te doen hebben of niet snel hun huis uitkomen. Door samen te werken met onder andere wijkzusters en mensen te vragen of ze nog ‘onzichtbare’ ouderen kennen in de wijk, hoopt Wilfred de ouderen die dat het hardst nodig hebben een fijne middag te geven. “Er is eerst een heerlijke kerstlunch met gerechten die echt de feestdagen uitstralen. Daarna treedt het Wouwse koor Spek en Bonen op met kerstliedjes. Vervolgens zijn er vier verschillende workshops om leuke dingen in elkaar te knutselen, waarvan bezoekers via een loterij aan twee mogen deelnemen.”

Vanaf 11:30 uur is de ontvangst, om 12:00 uur begint de lunch en rond 17:00 uur wordt de middag afgesloten met een kerstgroet. Wilfred roept iedereen op om na te gaan of ze bekend zijn met ouderen uit de wijk Tolberg die hier interesse in hebben. Om mee te doen kunnen mensen van te voren langskomen in De Bergspil te Tolbergcentrum 158. Deelname kost 7,50 euro, maar die kosten worden in het evenement gestopt. “De slogan van het wijkcentrum is ‘beleef iets nieuws’. Wanneer mensen met ons Kerstmis komen vieren, hopen we dat te bieden.”

___________________________________________________________________________

Roosendaalse Bode 24-10-2017

Popkoor Akkoord bereidt zich voor op festival

Om zich hier optimaal op voor te bereiden, heeft het koor de afgelopen maanden meerdere optredens mogen verzorgen. Zo verzorgden zij in juni een gezamenlijk optreden met Moving Colours uit Duitsland in Zevenbergen en op 2e Pinksterdag werd er buiten opgetreden in het Emiel van Loonpark in Roosendaal tijdens het gezellige Skoorenfestival. In september deed het koor mee met het korenfestival in Parrotia. Dit festival werd voor de eerste keer georganiseerd en er deed een breed scala aan koren aan mee: van meezingkoor Spek en Bonen tot aan mannenkoor Concordia. De middag werd goed bezocht en was zeker voor herhaling vatbaar. De accommodatie beviel Popkoor Akkoord zo goed dat ze vanaf eind september het Experience theater als vaste oefenlocatie hebben gekozen.

Optredens

Ook in september had het koor een dankbaar optreden in Sint Elisabeth. Ooit klein begonnen in de kapel aan de Waterstraat, sinds enige jaren weet het koor de weg naar de Wouwseweg te vinden. Alle nummers werden uit de kast gehaald en het publiek was dankbaar en enthousiast.

Mocht u dit koor willen zien en horen, dan bent u uiteraard welkom op zaterdag 4 november in de Grote Zaal van de Doelen in Rotterdam. Popkoor Akkoord is als eerste aan de beurt en start om 10 uur. Zie ook: www.balktopfestival.nl

Wilt u dichter bij huis blijven, dan treedt Popkoor Akkoord op zondag 27 november op samen met de Mid West Band in de Sint Jan in Roosendaal. De middag start om 15.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgen tot en met 19 november a.s. Voor meer informatie zie: www.akkoord.com

__________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 14-09-2017

Korenfestival in Parrotia

Dat Roosendaal zingt, swingt en zeer cultureel onderlegd is zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Maar wist u dat er onder de 77.000 inwoners van de gemeente Roosendaal meer dan 20 koren actief zijn? Parrotia wil u graag laten kennismaken met ons lokale, muzikale talent.

Op zondag 17 september zal van 12.30 tot 17.15 uur het allereerste Roosendaalse korenfestival gehouden worden genaamd: ‘Koren in Parrotia’. Op vier verschillende podia in Parrotia kunt u genieten van uiteenlopende repertoires van maar liefst 9 Roosendaalse koren. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van onze gemeente.

‘Koren in Parrotia’ wordt een feest van herkenning voor jong en oud. Van de sfeervolle Shanty-liederen en Ierse folksongs van de Chanteymen Roosendaal tot een afwisseling van hedendaagse en rustige liederen van Popkoor Akkoord; er is voor ieder wat wils.

De presentatie van het Roosendaalse korenfestival zal verzorgd worden door Bagiyo van der Leemputte, de juiste presentator, bekend van diverse andere evenementen als bevlogen presentator. Samen met de volgende Roosendaalse koren zal hij van het Roosendaalse korenfestival een sfeervol muzikale feest maken:

– Akkoord
– Chanteymen Roosendaal
– Concordia
– Doucement
– Opus 165
– Roosendaalse Kamerkoor
Spek en Bonen
– Vox Jubilans
– Zout en Zoet

Kippenvel, een brok in de keel krijgen of spontaan meezingen. Laat u inspireren en verrijken. Tijdens ‘Koren in Parrotia’ kunt u het zomaar allemaal in een middag meemaken. Entree gedurende het korenfestival is gratis, dus neem uw kinderen, ouders en vrienden gerust mee. Parrotia vindt u in het centrum van Roosendaal, Markt 54. De ingang is via Coffeecorner De Huiskamer.

___________________________________________________________________________Roosendaalse Bode 04-09-2017


‘Koren in Parrotia’

ROOSENDAAL – Dat Roosendaal zingt, swingt en zeer cultureel onderlegd is zal u waarschijnlijk niet ontgaan zijn. Maar wist u dat er onder de 77.000 inwoners van de gemeente Roosendaal meer dan 20 koren actief zijn? Parrotia wil u graag laten kennismaken met ons lokale, muzikale talent.

Op zondag 17 september zal van 12.30 tot 17.15 uur het allereerste Roosendaalse korenfestival gehouden worden genaamd: ‘Koren in Parrotia’. Op vier verschillende podia in Parrotia kunt u genieten van uiteenlopende repertoires van maar liefst 9 Roosendaalse koren. Dit evenement is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van onze gemeente.

‘Koren in Parrotia’ wordt een feest van herkenning voor jong en oud. Van de sfeervolle Shanty-liederen en Ierse folksongs van de Chanteymen Roosendaal tot een afwisseling van hedendaagse en rustige liederen van Popkoor Akkoord; er is voor ieder wat wils.

De presentatie van het Roosendaalse korenfestival zal verzorgd worden door Bagiyo van der Leemputte, de juiste presentator, bekend van diverse andere evenementen als bevlogen presentator. Samen met de volgende Roosendaalse koren zal hij van het Roosendaalse korenfestival een sfeervol muzikale feest maken: Akkoord; Chanteymen Roosendaal; Concordia; Doucement; Opus 165; Roosendaalse Kamerkoor; Spek en Bonen; Vox Jubilans; Zout en Zoet.

Kippenvel, een brok in de keel krijgen of spontaan meezingen. Laat u inspireren en verrijken. Tijdens ‘Koren in Parrotia’ kunt u het zomaar allemaal in een middag meemaken. Entree gedurende het korenfestival is gratis, dus neem uw kinderen, ouders en vrienden gerust mee. Parrotia vindt u in het centrum van Roosendaal, Markt 54. De ingang is via Coffeecorner De Huiskamer.

___________________________________________________________________________Internetbode regio Halderberge 09-04-2017

Paaseieren zoeken op de Meeshoeve

OUD GASTEL – Het is een traditie geworden, samen met de paashaas op zoek naar het goud ei.

Bovendien kunnen de kinderen knutselen, een ritje met de huifkar maken en natuurlijk ook genieten van de dieren. Amarant en Surplus geven uitleg over hun activiteiten op de zorgboerderij. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het koor Spek en Bonen uit Wouw en ook EigenwijZ uit Oud Gastel zorgt voor een muzikaal optreden. We hopen dat u lekker in het zonnetje kunt genieten van de muziek! Verder een expositie van schilderijen van Peter Vissers op de schuurvloer. Ga deze schilderijen bewonderen het is zeker de moeite waard! Het is al lente, dus in de tuin zie je de voorjaarsbloemen, de bloesem in de fruitbomen en de eerste groenten in de kas. Natuurlijk is ook het oude woonhuis, het Meesmuseum in het Wagenhuis en het terras open. Vanaf 1 april zijn ook de winkeltijden weer terug naar de oude tijden: geopend op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur. De Meeshoeve is op 2e Paasdag geopend van 13.00 tot 16.30 uur en is te vinden aan Strijpdreef 6 te Oud Gastel. De toegang is gratis. Meer info: www.meeshoeve.nl

___________________________________________________________________________

BNdeStem regio Roosendaal 18-12-2016

Jong en oud genieten bij ‘Wouw on ice’

image-6755658

WOUW – De baan van ‘Wouw on ice’ op de Wouwse Markt is bijna niet meer weg te denken en de Wouwse jeugd stond zaterdag te trappelen van ongeduld om de schaatsen onder te binden. Het was een Jumboweekend en daardoor twee dagen extra druk en opvallend veel gele mutsen op de baan.

Initiatiefnemer Frenk Theuns zag het allemaal lachend aan. Dankzij veel vrijwilligers en sponsoren kwam de baan van 15 bij 20 meter op tijd klaar, compleet met veterplein, horecachalet en schaatsenverhuur. ,,En de komende drie weken zijn er veel activiteiten. Maandagavond begint de curlingcompetitie en daar hebben zich het maximum van 25 ploegen voor ingeschreven. Het is de rode draad, want elke avond om 21.00 uur worden er wedstrijden gehouden.”

Hulpmiddelen
Ondertussen wordt er op de baan geschaatst, maar ook gevallen. Kinderen met een pinguïn als hulpmiddel tegen het vallen, ouders die een banaan met voorop kleine kinderen besturen en elders op de baan enkele dames die zwierig krullen schaatsen. Iedereen heeft het naar zijn zin.

De Markt houdt de komende weken de kerstsfeer met de huizenhoge kerstboom en een sfeervol verlichte baan.

Muziek
‘Wouw on ice’ heeft er voor gezorgd dat er ook muzikaal valt te genieten. Woensdag 21 december komt ‘Miss Bodyguard’ Romy Monteiro naar de ijsbaan voor een optreden dat om 19.00 uur begint.

Vrijdag 23 december is het de beurt aan Rob van Daal, bekend van het lied ‘oh Sylvana’. Zijn optreden begint om 20.00 uur. Maar ook regionale artiesten krijgen een podium bij de Wouwse ijsbaan.

Op 23 december om 17.30 uur is het de beurt aan Corné van Meer. Monique Schrooyen en Bert Brouwer (24 december), Julia Schutten en het koor Spek & Bonen (27 december), het trio CB Muziekschool met Tineke Kluin, Gert Koenders en Monique ten Cate (vrijdag 30 december) en John van Bergen (1 januari) zingen de sterren van de hemel.

Op 7 januari is de finale van de curlingwedstrijden.

___________________________________________________________________________

Gazet Roosendaal 14-12-2016

gazet

___________________________________________________________________________

Roosendaalse Bode op internet 08-12-2016

Wouw on Ice gaat op herhaling

wouw-on-ice-1024x516

WOUW – Schaatsliefhebbers kunnen voor de tweede keer de ijzers onderbinden in Wouw. Opnieuw verrijst er een ijsbaan met een oppervlakte van driehonderd vierkante meter. Daarnaast heeft de organiserende Stichting Wouw on Ice een actief activiteitenprogramma opgesteld. Daarbij gaan sportiviteit en gezelligheid hand in hand.

“De behoefte aan een evenement als dit, bestond in Wouw al jaren”, vertelt Frenk Theuns, voorzitter van Stichting Wouw on Ice. “Vorig jaar hebben een aantal Wouwse ondernemers en ik de krachten gebundeld en zijn de uitdaging aangegaan. Doordat ik in Bergen op Zoom zo’n tien jaar betrokken ben geweest bij de organisatie van die ijsbaan, wist ik waaraan ik begon. Toch was het best spannend. Je wilt natuurlijk dat het een succes wordt. Nou, dat werd het! Vorig jaar trokken we maar liefst zesduizend bezoekers!”

Magie
“En dat zijn dus zesduizend redenen om het evenement dit jaar te herhalen”, lacht Theuns. “De Wouwenaren zelf vinden het geweldig dat er rondom de feestdagen zoveel te beleven is op de Markt. Maar Wouw on Ice trekt ook bezoekers van buiten het dorp, hebben we gemerkt. Men is vooral gecharmeerd van de open en intieme sfeer die er hangt. En met de hele aankleding en de prachtige locatie is de magie, vooral ’s avonds, compleet. Het is een sociaal gebeuren met een sportief karakter. En door de Wouwse middenstand erbij te betrekken, kunnen we de bezoekers heel wat bieden.”

Schaatsclinic
“In Wouw kan men uitstekend uit eten gaan en daarnaast kan men tijdens het evenement voor koek en zopie terecht in het horecachalet”, vertelt de voorzitter. Op de ijsbaan is de bekende curlingcompetitie waarbij teams met vier tot acht personen strijden om de Wouw on Ice 2017 Curling Beker. Op 23 december is de Start-van-de-Kerstvakantie-borrel met optredens van Corné van Meer (aanvang 17.30 uur) en de bekende zanger Rob van Daal (20.00 uur). Een dag later geven Monique Schrooyen en Bert Brouwer om 15.00 uur een concert. Julia Schutten en zangkoor Spek & Bonen staan dinsdag 27 december om 17.00 en 19.00 uur op het podium. Het publiek kan op vrijdag 30 december genieten van een ijsdansdemonstratie van rolschaatsvereniging SEO Woensdrecht. “De muzikale omlijsting wordt verzorgd door verschillende koren, maar ook lokaal talent laat horen wat het in huis heeft. Zij doen de term ‘Wouwse Artiestenparade’ zeker eer aan”, verzekert Theuns. “Kom dus gezellig naar Wouw on Ice, ook als je niet kunt schaatsen!”

___________________________________________________________________________

BNdeStem regio Roosendaal 03-12-2016

De Candy Kidz doen in 2015 een kerstdans tijdens de kerstmarkt Heerl’k Kerst in Heerle.

Het is op de markt in Heerle enkel kerst wat de klok slaat

HEERLE

Na een succesvolle herstart van de kerstmarkt vorig jaar, onder de naam Heerl’k Kerst, pakt de organiserende stichting Heerl’k zaterdag 10 december opnieuw uit in Heerle.

De kerstmarkt moet opnieuw kerstsfeer en entertainment verenigen, met als hart van het evenement meer dan 50 kramen met een divers aanbod aan waren.

Stichting Heerl’k begon vorig jaar met de organisatie van de straatspeeldag, Halloween, Sint Maarten en de kerstmarkt. Deze markt bestond al eerder, maar het kerstcomité dat de markt organiseerde kreeg dat niet meer voor elkaar.

De ondernemers namen de organisatie daarom tijdelijk over. Nu heeft Heerl’k, ontstaan uit de leefbaarheidsgroep in Heerle, dat overgenomen.

De kerstmarkt duurt van 11.00 tot 19.00 uur. Op het Kerkplein en in de school staan oud-Engelse kramen waarin allerhande kerstspullen worden verkocht. ,,We willen alleen artikelen zien die kerstgerelateerd zijn”, zegt woordvoerder Ruben Koevoet van de stichting. De horeca zorgt voor versnaperingen. Ook is er kerstmuziek op het kerkplein en ’s middags zijn daar demonstraties van streetdancers en linedancers.

Voor kinderen is er vertier in de vorm van een huifkar en zweefmolen. Als het koud is, staan er vuurkorven. Muziek is er in de kerk, van de koren Spek en Bonen, het Gertrudiskoor, Vivace, harmonie Juliana, Libs en kinderkoor Plezier. Ook de bij kinderen populaire Minions komen naar Heerle.

Dit jaar is er overigens geen après-skiparty op het horecaplein als afsluiting van de kerstmarkt. ,,Daarvoor was vorig jaar te weinig animo. Het was er erg leuk, maar je wilt daar als organisatie toch meer mensen bij hebben. Blijkbaar gaat iedereen aan het einde van zo’n grote kerstmarkt toch het liefste meteen naar huis, in plaats van nog een tijdje te blijven hangen”, zegt zegsman Ruben Koevoet.

De kerstmarkt is te vinden op het kerkplein, delen van de Herelsestraat, het schoolplein en in de school zelf.

___________________________________________________________________________

Halderbergse Bode 29-11-2016

Vrouwen van Nu Oudenbosch

Bij binnenkomst kregen we een kopje koffie met gebak. In de loop van de middag was er een optreden van “ikke en IJ en de meisjes” met leuke, meest herkenbare liedjes. Met als afsluiting een goed verzorgd diner door Hotel de Kroon. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag.

Woensdag 14 december is de kerstviering. Begonnen wordt met een dienst in de kapel van St. Anna om 19.00 uur. Daarna naar Hotel de Kroon, ontvangst met koffie en in de loop van de avond is er een optreden van “Spek en Bonen” uit Wouw. U kunt zich hiervoor opgeven bij Mevr. Cor van Gastel, tel. 0165-314794 of Mevr. Mieke Koevoets, tel. 0165-313504.

__________________________________________________________________________

Roosendaal op internet: 13-09-2016

Tweede weekend ‘Nispen Inspireert’ (17-18 sept)

Net als vorig weekend wil de Stichting Cultureel Nispen ook in het weekend 17-18 september laten zien dat ‘Nispen Inspireert’ . Het thema is ‘Heerlijckheijd in Beweging’. Er zijn onder andere een expositie in de kerk, een lezing, een kuierkwis, muziek, workshop, een fietstocht en een kooroptreden. De activiteiten zijn op verschillende locaties in het dorp Nispen, zoals de kerk, Turftuin, openluchttheater en de molen.

Programmapunten zaterdag 17 september:
Tentoonstelling Nispen Inspireert! – (Oud-)Nispenaren exposeren hun werk, variërend van foto’s, schilderijen tot handwerk en keramiek. Gratis toegang Locatie H. Maria Hemelvaartkerk, Kerkplein 1 Tijd 13.00 – 17.00 uur
Lezing over Nispen en het spoor. Verkeer in en rond Nispen heeft al eeuwenlang voor ‘beweging’ gezorgd. In de negentiende eeuw maakte Nispen kennis met de aanleg van een spoorweg in het buitengebied. Marius Broos, kenner van de spoorweghistorie in de regio bij uitstek, zal u tijdens deze lezing van de lokale heemkundekring tal van wetenswaardigheden vertellen en de nodige beelden laten zien over de lijn tussen Roosendaal en Nispen. Gratis entree! Locatie Kleine zaal van Zaal Verhoeven, Dorpsstraat 87 Tijd 15.00 – 16.00 uur.
Opening Nispen Blues seizoen 2016-2017 – De 50e Nispen Bluesavond wordt gevierd met maar liefst vier optredens! Kom genieten van Ruben Hoeke, Veldman Brothers, Big Bo en Schippers & Kruis. Gratis entree! Locatie Café De Gouden Leeuw, Kerkplein 3 en café Tivoli Kerkplein 6 Tijd 20.00 uur.
Kuierkwis – Wandelen door de straten van Nispen en speuren naar erfgoed en kunst. Deelname gratis Locatie Dorpskern Nispen Tijd Alle dagen tot 18 september 17.00 uur .

Programmapunten zondag 18 september:
Tentoonstelling Nispen Inspireert! – (Oud-)Nispenaren exposeren hun werk, variërend van foto’s, schilderijen tot handwerk en keramiek. Gratis toegang Locatie H. Maria Hemelvaartkerk, Kerkplein 1 Tijd 11.00 – 17.00 uur
Workshop Falun Gong – Beweging en cultuur ontmoeten elkaar tijdens deze ochtend! Maak kennis met Falun Gong, ook wel Falun Dafa genaamd. Het is een zeer oude vorm van qigong, de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door middel van oefeningen en meditatie. De eenvoudige, langzaambewegende oefeningen hebben een positieve invloed op de gezondheid en verminderen stress en spanningen. De bewegingen zijn gemakkelijk aan te leren en kunnen uitgevoerd worden door mensen van alle leeftijden. Dus jong en oud zijn van harte welkom om mee te doen. Laat je inspireren!. Deelname gratis Locatie Openluchttheater Nispen, Sprengepad 2 Tijd 10.00 – 12.00 uur
Fietstocht – ter gelegenheid van 25 jaar Heemkundekring de Heerlijckheijd Nispen Onder de titel ‘Fiets je heerlijck in beweging’ kunnen jong en oud deelnemen aan een fietstocht van de heemkundekring in het grensgebied rond Nispen. De tocht heeft een cultuurhistorisch thema en is circa 35 kilometer lang. De deelnamekosten, inclusief 2 consumptiebonnen, bedragen € 3,50 voor leden van de heemkundekring en € 5 voor niet-leden. Jeugdigen jonger dan 16 jaar betalen € 2 Locatie Vertrek vanaf H. Maria Hemelvaartkerk, Kerkplein 1 Nispen Tijd 13.00 – 14.00 (starttijd)
Optreden van Meezingkoor Spek en Bonen – Nispen Inspireert! wordt muzikaal afgesloten met een optreden van het Wouwse Meezingkoor Spek en Bonen. Dit koor zal met de vertolking van diverse evergreens uit de popmuziek de toeschouwers in ieder geval figuurlijk in beweging krijgen….en wie weet ook nog letterlijk! Locatie H. Maria Hemelvaartkerk, Kerkplein 1 Nispen Tijd 16.00 – 17.00
Kuierkwis – Wandelen door de straten van Nispen en speuren naar erfgoed en kunst. Deelname gratis Locatie Dorpskern Nispen Tijd Alle dagen tot 18 september 17.00 uur

__________________________________________________________________________
De Halsterse Krant en de Zuidwestkrant 31-08-2016
We staan met een foto en vermelding in deze krant maar er wordt verder gesproken over variétégezelschap Spek en Bonen, dit is een onderdeel van ‘Wij Zijn’ voorheen SWO Bergen op Zoom.
001_microsoftedge_user_default_webnotes_microsoft-edge-web-notes-de-zuidwe174423046
___________________________________________________________________________
De Roosendaalse Bode 29-06-2016
x
Muziekvereniging Oranje houdt op 15 -17 juli jaarlijks muziekfestijn

Klaar voor Wouwse Muziekfeesten

WOUW – De muziekfeesten van muziekvereniging Oranje zijn vaste prik in Wouw. Ook dit jaar houdt de vereniging weer een heel weekend gezellige en muzikale activiteiten. Op vrijdag starten de feesten traditiegetrouw met de quiz kWOUWdaK’tWIST. Op zaterdagmiddag wordt de muziek verzorgd door Jong Oranje en Fun Skilzz,, waarna het podium wordt vrijgemaakt voor de kinderen van Vive La Dans.
Om 17.00 is iedereen welkom bij Smakelijk Wouw waar Just Friends en Start Spreading The News de muziek verzorgen. Zondag kleedt de markt oranje voor optreden van Jazzband K-street en de Mannen van Brabant. Ga voor het complete programma en tijden naar www. harmonieoranje.nl/muziekfeesten. 
___________________________________________________________________________BNdeStem regio Roosendaal 15-06-2016

ROOSENDAAL

Dementie en muziek

Het Alzheimer café in De Brink aan de Melis Stokelaan in Roosendaal houdt maandag om 19.30 een thema-avond over de effecten van muziek en beweging bij dementerenden. Gastspreker is Madeleine Benjert. Ook treedt het koor Spek en Bonen op. Vanaf 19.00 uur vrije inloop. Info: Wim Wennekes 06-46563451 of w.wennekes@alzheimerwb.nl.

__________________________________________________________________________

Internetbode 1-5-2016 en Roosendaalse Bode 4-5-2016
33e editie van de geraniummarkt in Wouw als vanouds gezellig en sfeervol

Aantal deelnemers heeft ‘geheim’ als het gaat om de bemesting

Dankzij een weldadig zonnetje was het dit jaar gezellig druk op de geraniummarkt in Wouw

WOUW – Het bestuur en de vrijwilligers van de organisatie van de geraniummarkt konden zondag hun geluk niet op, toen de zonovergoten markt al vroeg volstroomde met deelnemers aan de jaarlijkse wedstrijd. Bewoners van de ‘oude’ gemeente Wouw, dus Wouw en de kerkdorpen Heerle, Wouwse Plantage en Moerstraten, leverden hun deelnemersbon in en ontvingen daarvoor 5 gratis geraniums. Daarmee is de 33e editie van deze wedstrijd van start gegaan.

Voorzitter Ad van der Plas en marktmeesters Jos Verdonk en Cis Schrooyen waren uitermate content. Het was gezellig druk en sfeervol en zo’n 750 deelnemers hadden zich voor de wedstrijd aangemeld. Initiatiefnemer ooit, burgemeester Rombouts, heeft zich mogelijk niet gerealiseerd wat zijn idee uiteindelijk teweeg heeft gebracht. Maar het wordt nog ieder jaar door het comité uitgedragen.

Organisatie

“De geraniummarkt is een buitenactiviteit”, begint voorzitter Van der Plas zijn aanvankelijke zorg voor deze editie. “Wanneer je terugkijkt op de weersvoorspellingen van de afgelopen weken, dan werden we daar niet echt vrolijk van. Maar uiteindelijk heeft het zich allemaal ten goede gekeerd en kunnen we meer dan tevreden zijn”. Die tevredenheid gold niet alleen het weer, maar ook de organisatie. Verdonk daarover: “Het is voor ons als bestuur en vrijwilligers hard werken om er weer een mooi dorpsfeest van te maken. We moeten ieder jaar een tandje bijzetten om het geheel financieel rond te breien, maar gelukkig hebben we dit jaar een aantal nieuwe sponsoren mogen begroeten, waardoor we voort kunnen gaan op de ingeslagen weg”. En naast alle standhouders, die al jaren in Wouw aanschuiven, is er als vanouds de muzikale omlijsting. “Dit jaar wordt die verzorgd door muziekgezelschap De Martelaen, de koren Spek en Bonen en Doucement, allemaal uit het eigen dorp. En de, uit Huybergen afkomstige, Alpenländer Musikanten verzorgen het ‘buitendorpse’ accent.

Wedstrijd

“Nadat de inwoners zich hebben opgegeven, ontvangen ze van onze organisatie een bon. Die bon hebben ze afgelopen zondag in kunnen leveren en daar hebben ze 5 gratis geraniums voor gekregen. Daarmee doen ze dus mee aan de wedstrijd. In bloembakken aan de gevel, als decoratie in de voortuin, maar ook allerlei varianten die denkbaar zijn worden tentoongesteld”, licht Verdonk de wedstrijd toe. “Sommige mensen doen het met de vijf die ze gekregen hebben, maar een heleboel deelnemers kopen er bij om er een prachtig geheel van te maken. Vervolgens komt een onafhankelijke jury langs om de geplaatste geraniums te beoordelen op verzorging, bloeirijkheid en originaliteit”, vat hij de spelregels samen. Voorzitter Van der Plas vult daarbij aan dat iedere deelnemer op geheel eigen wijze aan die criteria voldoet. “Het ons, nog niet zolang geleden ontvallen bestuurslid Janus van Oosterhout, was daar een kei in. Hij heeft zich nooit uitgelaten over de samenstelling van de grond, compost en andere verzorgingsmethodieken, maar hij hoorde altijd bij de winnaars. Op die manier wordt er door heel veel deelnemers ook nog steeds aan hem gedacht”, besluit de voorzitter.

BIJDRAGE RENÉ BRUIJNINCX

___________________________________________________________________

Internetbode 21-12-2015 en Roosendaalse Bode 23-12-2015

Roosendaal helpt Roosendaal
Kerstmannenloop2 (Medium)

Kerstmannenloop en Roosendaal Zingt groot succes/Kerstmannenloop voor het goede doel terwijl Roosendaal Zingt

ROOSENDAAL – Er liepen zondag wel veel kerstmannen rond in de binnenstad van Roosendaal. Atletiekvereniging THOR hield samen met Stichting Platvorm Cultuurplein Tongerlo (T-Plein) een kerstmannenloop van drie of vijf kilometer door het centrum waarbij ze verpakt etenswaar inzamelden voor de Voedselbank. De start was bij Schouwburg de Kring en de aankomst op het Tongerloplein waar diverse bands en koren hen en de supporters muzikaal bijstonden.
Onder het motto “Roosendaal helpt Roosendaal” renden ruim 100 deelnemers van THOR en zo’n 35 andere, spontaan aangemelde kinderen met ouders, gekleed in kerstmanpakken door het centrum. Ze legden een route van drie of vijf kilometer af met als doel zoveel mogelijk kerstpakketten te verzamelen. Deelnemers, toeschouwers en ondernemers langs de routes werden in de gelegenheid gesteld om hun kerstgiften aan de lopers mee te geven. Op het Tongerloplein werd op het podium alles in ontvangst genomen door medewerkers van de Voedselbank.

Roosendaal Zingt Kerst
Terwijl buiten de kerstmannenloop in volle gang is, beleefden bezoekers van het Theatercafé De Kring volop de kerstsfeer met optredens van Vocal Group Noveau, 0pus165, het Wouwse saxofoonkwartet Saxoranje, het Meezingkoor Spek en Bonen en Smartlappenkoor De Wieken. “We zijn zeer tevreden over de gezellige middag die druk bezocht is en professioneel gepresenteerd werd door Hanneke van der Horst”, zeggen Eric Jansen en Marly Wierickx van De Orde van Tongerlo.

Kerstmannenloop1 (Medium)

Roosendaal voor Roosendaal
Rond 16.30 uur overhandigden Frans Witteveen (T-Plein) en Koen Schoenmakers (THOR) een officieel kerstpakket aan Wim van Overveld, voorzitter van de Voedselbank. Daarna staken alle Roosendalers op het plein de handen uit de mouwen om alle gulle giften in de vrachtwagen te laden. “Wekelijks komen zo’n 160 gezinnen naar de Voedselbank in Roosendaal en dat is nog maar een klein deel als je weet dat er zo’n 1.000 inwoners onder de armoedegrens leven”, aldus Wim van Overveld, voorzitter. Voordat het slotfestijn Roosendaal Zingt begint, verloten de organisatoren THOR en T-Plein nog enkele cadeaus, waaronder twee extra kerstpakketten die geschonken zijn door een bekende supermarkt. Een van de winnaars is de driejarige Vasco Berwers. Hij heeft samen met papa en mama drie kilometer gelopen en zijn broer Yarno (9 jaar) zelfs vijf! Vasco schenkt het gewonnen pakket meteen aan De Voedselbank wat een luid applaus oplevert op het plein. Sambarockband XammeRamme speelt er mooi op in en trommelt iedereen bij elkaar en voor het volgende spektakel op het plein.

Verbroedering
Intussen is de avond gevallen over het overvolle Tongerloplein. De Kerstboom is mooi verlicht en op een groot scherm verschijnen de eerste woorden van “Let it snow”. Alleen is het geen sneeuw dat uit de lucht komt vallen maar regen. Dit zal echter de pret niet drukken. Afwisselend vullen leden van verschillende koren het podium om samen met de vele aanwezigen kerstliedjes te zingen. Soms zijn de teksten wel erg treffend, zegt presentatrice Annette van der Geest en doelt daarmee op die van Rob de Nijs: ‘Vrede is ver, verder dan ooit, zo dicht bij huis rusten de wapens nooit. Wat heeft de angst met ons gedaan?’ Het laat de mensen niet onberoerd en sommigen hebben het moeilijk. Toch is het hartverwarmend om te zien hoe mensen saamhorig zingen, jong en oud. De solo-optredens van Angnesz van Gastel, Lisanne Mandos, Linsey Gadella en Sebastiaan Waegemakers maken het geheel af. Roosendaal Leeft en dat belooft wat voor 2016.

Kerstmannenloop3 (Medium)

__________________________________________________________________________

Internetbode 18-12-2015 en de Krant regio Wouw 17-12-2015 en Roosendaalse Bode 23-12-2015 en de Gazet Roosendaal 23-12-2015

‘Zondagskind’ brengt het geluk naar Wouw / Voor geluk kom je op 27 december naar Wouw / Zondagkind in Wouw rondom Kerst

WOUW – ‘Wouw rondom kerst’ is in de regio een begrip, maar dit jaar wordt daar een bijzonder extra dimensie aan toegevoegd: Het zondagkind. Dat is een interactief kerstverhaal waarbij de bezoekers van plaats naar plaats trekken met muziek, toneel, actie en verrassende activiteiten. Die bezoekers vervullen zelfs een rol in het geheel.

Dat spel vindt plaats op zondag 27 december en de deelnemers vertrekken, samen met de spelers om 18.00 uur vanaf de molen in de Akkerstraat. De samenkomst daar is al om half zes. En de deelname is helemaal gratis. Het wordt een kerstverhaal in een modern jasje met Jos en Ria in de hoofdrollen, gespeeld door jonge mensen. Hangjongeren, herders op de fiets en koningen op ronkende motoren spelen een rol. Van de molen gaat het gezelschap naar de Greeflaan waar een act te zien is, daarna op het parkeerterrein in de Bergsestraat, de Markt waar dan de ijsbaan staat en het spel eindigt op het plein van de vroegere Lambertusschool aan de Schoolstraat. Het publiek wordt bij het spel betrokken, evenals het koor Doucement en de Blaospoepers die voor deze gelegenheid geen carnavals-, maar kerstmuziek ten gehore brengen. Rond half acht wordt in de Schoolstraat het slotlied gezongen en dan kan iedereen op eigen gelegenheid nog de kerststallenroute lopen, de kerk bezoeken, bij Markant binnen lopen of concertzaal ‘In den Wouwdfluit’ bezoeken. Naast Doucement kan men op de route genieten van muziek van een klarinetchoir, het Lambertuskoor, en de koren ‘Spek en bonen’, Sparrows en ‘C’est ci bon’.

Gelukspreuken en voorwerpen

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen in Wouw tussen 22 december en 1 januari op zoek gaan naar het geluk. Op twintig plaatsen langs de route hangen bij winkels, instanties en particulieren gelukspreuken en daar liggen in de kerststallen gelukssymbolen verstopt. Probeer de spreuken en de symbolen te koppelen op een wedstrijdformulier dat bij de VVV en in de molen te halen is. Inleveren kan bij de VVV aan de Bergsestraat 1 tot 3 januari. Voor elke goede oplossing ligt er een gelukspoppetje klaar. Geluk zoek je dus rond kerst in Wouw!

Wat is er allemaal te doen in Wouw?

Molen De Arend: Een kerststal met levensechte beelden in de belt onder de molen die bezocht kan worden vanaf 22 december tot en met 27 december. Van 13.00 tot 17.00 uur. Op 27 december ook van 17.30 tot 22.00 uur.

Grafisch museum ‘In den Groenen Zonck’: Geopend op 19, 20, 23, 26, 27 december en 1 januari van 13.00 tot 17.00 uur. Op 27 december ook van 18.00 tot 22.00 uur.

Lambertuskerk: Vrijdag 25 december: 15.00 uur Herdersuurtje voor de kinderen; op 25, 26 en 27 december en 1 januari kunnen 75 kerststallen en een grote collectie kerstengelen bekeken worden. Steeds van 13.00 tot 17.00 uur. Op 27 december tot 22.00 uur.

CuMaWo: Tentoonstelling in Markant op 26 december van 13.00 tot 17.00 uur en 27 december van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 21.00 uur.

Concertzaal ‘In den Wouwdfluit’: Geopend op 27 december van 14.00 tot 21.00 uur met expositie van keramische lichthuizen.

Kerstomgang in het dorp: Van 22 december tot 1 januari dagelijks op eigen gelegenheid. Routes te verkrijgen bij de VVV en deelnemers aan ‘Wouw rondom kerst’.

___________________________________________________________________________

BN de Stem regio Roosendaal 15-12-2015

a72653283i0011_320x
Een invasie van kerstmannen in het Roosendaalse centrum. Zondag kleurt de binnenstad weer rood, net als tijdens de Kerstmannenloop van 2012. Die loop is echter bij lange na niet het enige kerstevenement dat die dag op stapel staat op en rond het Tongerloplein.

Kerstsfeer vult het Tongerloplein

Het bomvolle Roosendaalse kerstprogramma dwingt tot het maken van keuzes: welke activiteiten woon je bij, en welke niet? De evenementen die komende zondag 20 december op en rond het Tongerloplein plaatshebben, overlappen elkaar namelijk deels. Dat realiseert ook Ruud van Osta zich, voorzitter van de organiserende stichting T’plein. “Mensen zullen soms een keuze moeten maken, ja”, weet hij. “Het is bovendien koopzondag. Een deel van de binnenstadbezoekers zal wellicht eerst winkelen om pas aan te sluiten als Roosendaal Zingt Kerst begint. We hopen echter zoveel publiek naar het Tongerloplein te trekken dat alle activiteiten volop belangstelling krijgen.”

Het idee van de kerstactiviteiten op het plein ontstond enkele jaren geleden met het evenement Roosendaal Zingt Kerst. Dankzij de massale belangstelling hiervoor sloegen verschillende organisaties al snel de handen ineen om de om de kerstgedachte nog breder uit te dragen. In samenwerking met de Stichting Platform Cultuurplein Tongerlo organiseren de Orde van Tongerlo, Roosendaal Zingt en leden van THOR een kerstmiddag die afgesloten wordt met het tot in de vroege avond doorlopende meezingspektakel Roosendaal Zingt Kerst.

De Orde van Tongerlo is in het Theatercafé van De Kring de organisator van een Open Podium. Volgens Van Osta werd het Open Podium vorig jaar maar mondjesmaat bezocht: “We houden echter stug vol, want het belooft ook dit keer een gezellig programma te worden. De bekendheid moet waarschijnlijk nog wat groeien.” Tijdens het Open Podium worden vanaf 14.20 uur in blokken van 20 minuten optredens verzorgd door Nouveau, Opus 165, Saxoranje, Spek en Bonen en Smartlappenkoor De Wieken.

Leden van THOR hebben de vorig jaar teloor gegane Kerstmannenloop nieuw leven ingeblazen. Dit jaar is aan de loop echter geen wedstrijd maar een goed doel verbonden. De opzet is dat de kerstmannen en -vrouwen zoveel mogelijk kerstpakketten samenstellen voor de Voedselbank. Hiertoe worden ondernemers, winkeliers en toeschouwers gevraagd een presentje voor in de kerstpakketten aan de kerstmannen te doneren. “Als de lopers willen, kunnen zij een zak meekrijgen. Ook rijdt een kerstman met een bakfiets achterop”, legt organiserend THOR-lid Jurgen Gommeren uit. “Kerstmannen zijn echter niet verplicht om kerstpakketten te helpen verzamelen. Als ze liever alleen lopen, zijn ze even welkom.”

De start van de Kerstmannenloop van drie kilometer is om 15.00 uur in de Sint Jan. Roosendaal Zingt Kerst, inclusief een marktje, duurt van 16.30 uur tot ongeveer 19.00 uur.

Meer informatie: www.kerstmannenlooproosendaal.nl, www.ordevantongerlo.nl, www.roosendaalzingt.nl en www.tpleinroosendaal.nl

___________________________________________________________________________

BNdeStem 14-12-2015

Harmonie St. Caecilia geeft kerstconcert in Kruisland

KRUISLAND – Harmonie St Ceacilia uit Kruisland geeft op vrijdag 18 december een kerstconcert. Naast het grote orkest en het jeugdensemble, beide onder leiding van Joost van Genugten, zullen ook leerlingenorkest Amalia en meezingkoor Spek en Bonen uit Wouw acte de présence geven.

De blokfluitgroep die onder leiding staat van Judith Doomen zal het publiek voor aanvang van het concert al in de juiste kerststemming brengen. Er zal een zeer gevarieerd kerstrepertoire ten gehore worden gebracht. Het concert wordt gegeven in Dorpshuis Siemburg om 20.00 uur. De toegang is gratis.

___________________________________________________________________________

Internetbode 13-12-2015  en Roosendaalse Bode 16-12-2015
Gezellige kerstmarkt kent Europees tintje
Cata_20151212_0002-702x336

Bezoekers van Kerstmarkt Heerle genieten van uitgebreid programma / Heerle viert weer een Heerl’k kerstfeest

HEERLE – De kerstmarkt die zaterdag was opgezet door Stichting Heerl’k Heerle was weer een groot succes. Het evenement had dit jaar een Europees tintje. Op een Scandinavisch plein roosterden mannen in berenvellen met kinderen marshmallows. Op het Londen’s Plein zongen tal van koren